INEDIT OPEN TOUR – turneu ITF de 15.000 $ senioare: lupte grele cu canicula şi cu adversarele

Marţi a fost prima zi în care s-a jucat pe tablourile principale atât la simplu, cât şi la dublu. Partidele din proba perechilor s-au disputat după închiderea ediţiei ziarului nostru, astfel că vă vom prezenta situaţia înregistrată în acea zi de 13. Pentru cine a fost una fastă şi pentru cine nu, aflaţi din rândurile următoare.

Fără mari surprize în prima zi, la dublu

Cam aşa s-au derulat evenimentele în pasionantele partide de dublu, în care diferenţa a fost făcută şi de „sudura” echipelor. Au fost cazuri în care era evident că fetele dintr-o echipă, luate individual, puteau face mai mult, dar n-au reuşit coordonarea necesară pentru a-şi atinge maximul de posibilităţi. Chiar şi atunci când au câştigat, au făcut-o cu mari eforturi, în faţa unor adversare care au ştiut să se agaţe de fiecare punct, refuzând să se recunoască învinse înainte de a se fi jucat ultima minge. Dar să trecem în revistă rezultatele care au fost rezultatele înregistrate miercuri seara. Pe „Central”, perechea Ioana Gaspar/Ioana Toanchină s-a impus în faţa Alexandrei Alina Tincu şi a Evelynei Christelle Attici Tiron cu 6-3, 6-2. Partida care a urmat a fost una pasionantă prin evoluţia scorului şi prin ambiţia cu care s-a luptat. De o parte s-au aflat Andreea Prisăcariu şi Denise-Antonela Stoica (o compatriotă care trăieşte în Spania), iar de cealaltă – Alessia Beatrice Ciucă şi Luminiţa Tutunaru. Prima pereche s-a impus destul de uşor în primul set, cu 6-1, deoarece adversarele n-au reuşit să se coordoneze şi au gafat mai mult decât era permis, ceea ce le-a enervat. Ambiţioase, acestea au revenit puternic în setul secund, profitând de evidenta relaxare din echipa Prisăcariu-Stoica, au pus presiunea necesară şi au reuşit să câştige, la mare luptă setul, egalând situaţia. Super tie-break-ul le-a dat însă câştig de cauză celor mai mature, iar Prisăcariu şi Stoica s-au calificat cu scorul de 6-1, 6-7(4), 10-6. 

Pe Terenul 1, perechea bulgară Zinovia Vaneva/Gebriela Mihaylova s-a dovedit a fi mai stăpână pe mijloacele sale şi a contrazis în teren poziţia de favorită a cuplului bulgaro-sârb alcătuit din Ani Vangelova şi Kristina Ostojic, în faţa cărora a câştigat cu scorul de 6-3, 6-4. Puternica pereche Georgia Andreea Crăciun/Ilona Ghioroaie n-a dat prea multe şanse adversarelor, Iulia Maria Ivaşcu/Ioana Mincă, asigurându-şi victoria în două seturi scurte, încheiate cu acelaşi scor: 6-1. În sfârşit, pe Terenul 2, meciul dintre Simona Ionescu/Teodora Stângă contra Andreia Beberechi/Maria Toma s-a încheiat cu scorul de 6-2, 6-1. Acesta a fost urmat de o dispută mult mai strânsă, câştigată de Gabriela Ana Maria Davidescu şi Alexandra Maria Staiculescu abia în prelungiri, cu scorul de 6-4, 2-6, 10-6. 

Partidele de miercuri, la simplu

În jurul orei 10.00, când s-a dat startul programului zilei, temperatura era destul de plăcută, cerul uşor acoperit de nori şi o boare plăcută de vânt scăpase din Defileul Argeşului, generând condiţii dintre cele mai plăcute pentru primele partide. Pe Terenul Central, favorita 2, Cristina Ene, s-a impus logic în faţa Sabinei Dadaciu (SUA), care a fost destul de nervoasă la fiecare nereuşită, iar lipsa stăpânirii de sine i-a anulat eforturile considerabile făcute pentru a putea câştiga. Cristina a dovedit că ştie să joace sub presiune şi a câştigat cu un dublu 6-3 partida. Pe teren au intrat apoi indianca Riya Bathia (favorita 4) şi Teodora Stîngă. Asiatica s-a remarcat prin serviciile puternice şi jocul avântat, iar antrenoarea sa nu s-a sfiit să încalce regulile şi să-i dea tot timpul indicaţii de pe margine. Românca s-a descurcat destul de bine în primul set, pe care l-a pierdut la mare luptă, în tie-break, după care, în setul secund, n-a mai reuşit să ţină ritmul până la final şi a pierdut meciul cu scorul de 7-6(7), 6-3. Ultima partidă a fost cea dintre Irina Fetecău (favorita 3) şi Ani Vangelova şi s-a soldat cu scorul de 6-3, 6-2.

Pe Terenul 1, Miriam Bulgaru (favorita 5) nu s-a întrebuinţat prea mult în meciul cu olandeza Nina Kruijer, care a fost câştigat cu 6-3, 6-2. Al doilea meci programat pe această suprafaţă a fost adjudecat abia în trei seturi de românca Evelyne Christelle Attici Tiron. Bulgăroaica Gebriela Mihaylova, după ce a învins în primul set cu 6-1, le-a pierdut pe următoarele două cu scoruri identice: 4-6, 4-6. Al treilea meci al zilei le-a opus pe Georgia Andreea Crăciun (favorita 8) şi pe Luminiţa Tutunaru şi s-a încheiat cu scorul de 6-3, 6-1. Ultimul, programat după ora 17.00, le-a avut ca protagoniste pe Andreea Amalia Roşca şi pe Andreea Ghiţescu şi asupra lui vom reveni cu amănunte în ediţia următoare.

Pe Terenul 2, Andreea Prisăcariu a făcut figuraţie în faţa nemţoaicei Katharina Hering în primul set, pe care l-a pierdut jenant cu 0-6! În cel de al doilea a părut să-şi mai vină în fire şi s-a ţinut bine până la 4-4, după care a abandonat definitiv lupta şi l-a pierdut şi pe acesta cu 4-6. Impresia celor care o cunoşteau pe Andreea a fost aceea de superficialitate, căci evident n-a fost conectată la partidă, dovadă cei câţiva aşi reuşiţi, ca şi mingile inteligent trimise peste fileu, ce-au prins-o pe picior greşit pe adversară. Numai că i-a lipsit decizia finală, astfel că va trebui să analizeze cu foarte mare atenţie prestaţia proprie şi să decidă măsurile ce se impun pentru ca astfel de „accidente” să nu se mai producă. Într-un cuvânt, Andreea din meciul cu Katharina ne-a amintit-o pe fata care pierdea urât anul trecut la o poloneză de dimensiuni reduse, la European Summer Cups U16.

Programul meciurilor de dublu

Acestea s-au disputat, ca şi marţi seara, după închiderea ediţiei ziarului nostru, astfel că vom reveni cu amănunte asupra desfăşurării şi rezultatelor finale. Partidele programate erau: Miriam Bianca Bulgaru/Cristina Ene (favorita 1) vs. Ioana Gaspar/Ioana Toanchină şi Georgia Andreea Crăciun/Ilona Georgiana Ghioroaie (favorita 4) contra Simona Ionescu/Teodora Stîngă – pe Terenul Central; Gabriela Ana Maria Davidescu/Alexandra Maria Staiculescu vs. Gabriela Nicole Tătăruş/Camelia Elena Hristea(favorita 2) şi Andreea Prisăcariu/Denise-Antonela Stoica vs. Gebriela Mihaylova/Zinovia Vaneva.