Directorul Dr. Oetker Romania, promotor al tenisului românesc: „Eforturile noastre din ultimul deceniu încep să dea roade!”

Ioan Cozma este omul care a promovat cu asiduitate tenisul juvenil încă de acum 10 ani. În timp, a crescut nivelul, iar Curtea de Argeş datorează enorm firmei germane Dr. Oetker, fără de care n-ar fi fost acum un punct de reper pe harta internaţională a tenisului. Construirea modernei baze sportive unde s-au mutat competiţiile care au debutat cu ani în urmă la cocheta arenă de la Domneşti, între care se evidenţiază Trofeul Victor Hănescu, o competiţie tradiţională deja, căreia i s-au adăugat ediţiile de European Summer Cups şi turneele internaţionale de juniori, iar acum de seniori, l-a determinat pe preşedintele FRT, George Cosac, să declare pentru cotidianul nostru acum câţiva ani: „Dacă nu aveam un Ioan Cozma, trebuia să-l inventăm, pentru a sprijini tenisul românesc! Acum, că îl avem, problema noastră este cum să-l clonăm, căci firma pe care o reprezintă este una care merită tot respectul pentru implicarea în dezvoltarea acestui sport”.

În timpul desfăşurării INEDIT OPEN TOUR 15.000 $, senioare, Ioan Cozma a declarat: „Tenisul feminin românesc are nevoie de astfel de competiţii. Mare parte dintre reuşitele înregistrate în ultimii ani se datorează susţinerii familiilor, care au merite indiscutabile, deoarece fac adevărate sacrificii pentru a le croi copiilor calea spre performanţe. Centrul nostru de la Curtea de Argeş îşi propune pentru viitor să sprijine talentele veritabile cu acoperirea a circa 50% din cheltuielile de participare la turnee puternice în ţară şi străinătate. Iată, aici, la Curtea de Argeş, au fost prezente jucătoare din Canada sau din India, deci din alte continente. Curând vom avea o competiţie similară pentru seniori, la care pe tabloul principal vor fi cam 80% jucători străini, care beneficiază de clasament, căci au acumulat puncte participând la turnee. Nu ştiu dacă este bine sau rău că sunt puţini compatrioţii, dar trebuie să ne bucurăm că avem o astfel de confruntare sportivă aici! În perioada următoare sper să crească procentual prezenţa sportivilor români la turneele pe care le vom organiza. Şi când spun asta mă bazez pe faptul că, iată, eforturile noastre din ultimul deceniu încep să dea roade! Am ajuns în postura să culegem produsul a ceea ce am sădit şi îngrijit, iar pentru aceasta trebuie să mulţumim sponsorilor noştri şi echipei coordonate de către administratorul bazei, prof. Gheorghe Borţan, cel care se îngrijeşte de organizarea tuturor competiţiilor, începând cu cele destinate copiilor şi juniorilor şi sfârşind cu cele rezervate seniorilor!”