Cosac: Sunt convins că Simona va participa la BRD Bucharest Open. I-am oferit wild card, îi place să joace în fața propriilor suporteri

Președintele FR Tenis, George Cosac, a declarat la premierea turneului ITF Inedit Open Tour, că i-a oferit Simonei Halep un wild card pentru turneul BRD Bucharest Open.

„Deocamdată, la turneul WTA BRD Bucharest Open și-au anunțat participarea Irina, Sorana și Monica. Am vorbit și cu Simona să-i rezervăm un wild-card, în funcție de parcursul ei la Wimbledon. Este posibil să vină și ea. Din cele 3 ediții disputate de BRD Bucharest Open, Simona a câștigat două și sunt convins că își va face timp să vină să participe, pentru că îi place să joace în fața propriilor suporteri. Am avut o discuție cu Simona cu mult timp înainte de închiderea listelor și regulamentul unui astfel de turneu permite unei jucătoare clasate în primele 20 în lume să primească un wild card. Deci un wild card este rezervat pentru o jucătoare de top”, a declarat președintele FR Tenis, George Cosac, la premierea turneului ITF de la Tenis Club din Curtea de Argeș, Inedit Open Tour.

Georgia Andreea Crăciun a câștigat atât proba de simplu, cât și cea de dublu a competiției ITF Inedit Open Tour, dotată cu premii de 15.000 $, de la Tenis Club Curtea de Argeș. Perechea Georgiana Andreea Crăciun/ Ilona Geogiana Ghioroaie a câștigat vineri turneul Inedit Open Tour, după ce a învins în finală, cu scorul de 6-3, 7-5, cuplul Camelia Elena Hristea/Gabriela Nicole Tătăruș.

Iar duminică, Georgia Andreea Crăciun a învins-o în finala Inedit Open Tour, cu scorul de 6-1, 6-1, pe Riya Bhatia (India) în finala Inedit Open Tour.

„Ca de fiecare dată, Curtea de Argeș este printre cele mai primitoare orașe, cu o organizare a turneelor ireproșabilă. Care asigură tuturor participanților cele mai bune condiții, cu sponsorul Dr. Oetker în prim plan. Ne bucurăm că o româncă, Georgia Crăciun, care nu a împlinit încă 18 ani, a câștigat atât la simplu, cât și la dublu. Este o sportivă cu un potențial deosebit și sunt convins că va fi o a doua Simona în viitorul apropiat. Mulțumiri adresate tuturor celor implicați, de la sponsorul principal Dr. Oetker până la copii de mingi. Pe an ce trece Curtea de Argeș devine unul dintre cele mai importante, dacă nu cel mai important centru de competiții internaționale. Ori aceste turnee fac trecerea de la juniori către tenisul de performanță, unde pot obține primele puncte internaționale. Compania Dr. Oetker s-a focusat să sprijine copii prin organizarea acestor competiții în România, să fie cât mai multe, astfel încât costurile copiilor să fie cât mai mici. Când simți că o companie de renume mondial precum Dr. Oetker este alături, atunci nici un efort nu este prea mare”, a spus George Cosac, președintele FR Tenis, cel care a premiat-o pe Georgia.

La turneul ITF rezervat senioarelor, Inedit Open Tour, dotat cu premii în valoare de 15.000 $, care se dispută la Tenis Club din Curtea de Argeș, la care sponsor principal a fost Dr. Oetker, au concurat sportive din 12 țări.

Partidele din faza finală a ITF Inedit Open Tour au putut fi urmărite pe live streaming, care se poate accesa la link-ul: http://astenisclub.ro/ineditopentour/live-broadcast. Pe site-ul Turneului – http://www.astenisclub.ro/ineditopentour/, cât și în social media – pagina de Facebook – Tennis Stars se află știri și informații actualizate pe toată durata desfășurării competiției. Partenerul oficial Inedit Open Tour este Dr. Oetker România – Inedit, bunatati din soia, iar organizatorii turneului Tenis Club Curtea de Argeș si Federația Română de Tenis. Turneul face parte din calendarul competițional al ITF Pro Circuit. Sponsorii ediției 2017 sunt: Păstrăvăria Brătioara, Vodafone, Steinel, Euro Tehno Group, Karcher, Annabella, Râureni, Hotel Posada, Consiliul Local Curtea de Argeș și Consiliul Județean Argeș. Parteneri media: Radio Argeș Expres și Ziarul Argeș Expres. Promotorul turneului este SCG-Smart Corporation Group.